Stilstaan bij de onderdrukking van de pers - toen en nu

Eerste Kamervoorzitter bezorgd over manipulatie nieuws

De herdenking bij perscentrum Nieuwspoort. Rechts met handtas en map Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol.
  • De herdenking bij perscentrum Nieuwspoort. Rechts met handtas en map Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol.
Foto: Eduard Bekker

Oud voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol is nu vijf maanden staatssecretaris asiel en migratie. In de Volkskrant van 20 november 2019 staat een uitgebreid interview met haar over haar in een politiek correct Nederland een bijna onmogelijke opdracht: voorkomen dat niet alleen rechthebbende vluchtelingen, maar werkelijk iedereen in de hele wereld zich vrijelijk in Nederland kan vestigen op koste van de overheid. Alle reden om nog even de aandacht te vestigen op haar herdenkingsrede van 4 mei 2019.

4 mei 2019
door Eduard Bekker

H

et was een lang, maar boeiend betoog van Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol tijdens de herdenking in perscentrum Nieuwspoort op de ochtend van 4 mei. Ze vertelde over de grote risico’s die de vrije pers liep tijdens de Bezetting: hoevelen die met de dood door de kogel of in het concentratiekamp moesten bekopen. Maar ook dat ook nu het beroep nog steeds onder druk staat en veel journalisten zelfs in levensgevaar verkeren als ze op zoek gaan naar feiten.

Ook refereerde ze aan de landen in de EU, zoals Hongarije, waar de pers steeds meer in handen komt van de mensen aan de politieke top, met al gevolgen voor de betrouwbaarheid van het nieuws.

Terug   > Home     > Thema’s       > WO II & Bezetting         > Herdenking Nieuwspoort

WO II en Bezetting


Real Time Web Analytics
rss
Een heel stuk Bomenbuurt tussen Hanenburglaan en Sportlaan dat verdween voor de tankgracht.